ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ




ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Βαγγέλης ήταν συμμαθητής μου στο σχολείο στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Η Δασκάλα μας η κα.Λυκούδη, πάντα του φώναζε γιατί ήταν τρομερά άτακτος και αδιάβαστος συνέχεια. "Με τρελαίνεις Βαγγέλη, δεν μπορείς να μάθεις τίποτα?" του έλεγε συνέχεια.
Μια μέρα ήρθε η μάνα του Βαγγέλη στο σχολείο για να δει πως τα πάει. Η Δασκάλα, της μίλησε με ειλικρίνεια, της είπε ότι ο γιος της ήταν σκέτη καταστροφή, και πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ της τόσο φασαριόζο και κουμπούρα μαθητή στην καριέρα της.
Η μητέρα του Βαγγέλη, σοκαρίστηκε με αυτά που άκουσε, και λίγο μετά πήρε απόφαση να μετακομίσουν στην Πάτρα από όπου καταγόταν η ίδια, ώστε να αλλάξει περιβάλλον και ο γιος της.
25 χρόνια μετά, η Δασκάλα μας η κα.Λυκούδη, διαγνώστηκε με μη αναστρέψιμη καρδιακή πάθηση. Οι Ιατροί της στην Αθήνα την συμβούλεψαν να κάνει μια πολύ ριψοκίνδυνη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, που μόνο ένας Ιατρός μπορούσε να την κάνει στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Πάτρας.
Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, η δασκάλα μας πήρε απόφαση να κάνει την επέμβαση στην Πάτρα, η οποία είχε απόλυτη επιτυχία!
Όταν άνοιξε η Δασκάλα μας τα μάτια της μετά την εγχείρηση, είδε έναν πανέμορφο νεαρό Ιατρό ο οποίος ήταν ο Επικεφαλής της ΚαρδιοΧειρουργικής ομάδας, και της χαμογελούσε καθώς ήταν από πάνω από το κρεβάτι της.
Ήθελε η Δασκάλα μας να τον χιλιοευχαριστήσει, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Το πρόσωπό της άρχισε να γίνεται μπλε, σήκωσε τα χέρια της προσπαθώντας να του μιλήσει του Ιατρού, αλλά πέθανε!
Ο Ιατρός σοκαρίστηκε! Αναρωτήθηκε τι μπορεί να πήγε στραβά τόσο γρήγορα? Όταν ο Ιατρός πήγε να φύγει από το δωμάτιο, είδε τον Βαγγέλη, που ήταν καθαριστής και επιστάτης στην Κλινική. Ο Βαγγέλης είχε τραβήξει κατά λάθος την πρίζα από το μηχάνημα διατήρησης ζωής της Δασκάλας μας, ώστε να βάλει την ηλεκτρική σκούπα στο ρεύμα.
Συγγνώμη, νομίζατε ότι ο Βαγγέλης είχε γίνει ο ΚαρδιοΧειρούργος?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου